Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa szczawiowa 20100608007.jpg
Zupa szczawiowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 4.5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Zupa szczawiowa

Letnia zupka - super prosta.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
  • dieta
Składniki:
  • ugotowane jajko, 4 szt.
  • ziemniak, 5 szt.
  • Śmietana 18% , 1 szkl.
  • masło, 1 łyżk.
  • szczaw , 20 dag
  • wywar z włoszczyzny, 6 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki kroimy w kostkę gotujemy do miękkości w wywarze albo wodzie. Następnie dodajemy dokładnie przebrany i wymyty szczaw. Gotujemy 5 minut po czym dodajemy zahartowaną śmietanę (dokładnie mieszamy śmietanę w naczyniu, solimy i dolewamy po trochę gorącego płynu cały czas intensywnie mieszając - następnie dolewamy do zupy, również mieszamy). Dodajemy łyżkę masła. Doprawiamy. Dolewamy rozmącone 2 jajka lub podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650