|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: gagatekSzef Kuchni (970) Ryba w kapuścieNazwa może zmylać ale to nic innego jak klops rybno kapuściany zapiekany
Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę pokroić na drobniejsze kawałki. Udusić na patelni do miękkości (podlać odrobiną wody). Filety lub rybę oczyszczoną z ości przepuścić przez maszynkę razem z czerstwą bułką i uduszoną kapustą. Dodać jajo, olej, sól, pieprz i inne przyprawy. Masę rybno-kapuścianą dobrze wyrobić. Papier pergaminowy wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, ułożyć warstwę masy rybnej o grubości l cm, posypać powierzchnię zieleniną i zwinąć za pomocą papieru. Przenieść klops do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawać na gorąco z pikantnym sosem lub surówką. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|