Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Ryba w kapuście

Nazwa może zmylać ale to nic innego jak klops rybno kapuściany zapiekany

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • ryby, 200 g
  • kapusta, 200 g
  • cebula, 50 g
  • koncentrat pomidorowy, 10 g
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę pokroić na drobniejsze kawałki. Udusić na patelni do miękkości (podlać odrobiną wody). Filety lub rybę oczyszczoną z ości przepuścić przez maszynkę razem z czerstwą bułką i uduszoną kapustą. Dodać jajo, olej, sól, pieprz i inne przyprawy. Masę rybno-kapuścianą dobrze wyrobić. Papier pergaminowy wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, ułożyć warstwę masy rybnej o grubości l cm, posypać powierzchnię zieleniną i zwinąć za pomocą papieru. Przenieść klops do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec w dobrze nagrzanym pie­karniku. Podawać na gorąco z pikantnym sosem lub surówką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650