Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryba smażona z grzybami Ryba-smażona-z-grzybami.jpg
Ryba smażona z grzybami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Ryba smażona z grzybami

ulubione danie teścia.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • ryby, 200 g
  • olej, 10 g
  • mąka , 5 g
  • cebula, 50 g
  • pieczarka, 50 g
  • natka pietruszki, 2 g
  • śmietana, 50 g
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Rybę oczyścić i pokroić na porcje (mrożonych filetów nie rozmrażać). Porcje ryby (filety) posolić, otoczyć w mące i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Grzyby drobno pokroić i dusić z małą ilością tłuszczu. Cebulę pokroić w krążki, dodać do ryby i smażyć, a następnie dodać grzyby. Mąkę wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku i polać rybę. Dusić lub piec. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650