Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Marynata do pieczonego mięsa karkówka.jpg
Marynata do pieczonego mięsa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Marynata do pieczonego mięsa

Sprawdzona marynata do pieczonego mięsa np. świątecznej karkówki

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • mielony pieprz, 1 łyżk.
  • gałka muszkatołowa mielona, 1 łyżk.
  • mielona papryka, 1 łyżk.
  • zioła prowansalskie, 1 łyżecz.
  • bazylia suszona , 1 łyżk.
  • cukier, 1 łyżk.
  • czosnek, 3 łyżk.
  • sól, 2 łyżk.
  • woda, 1 l
  • karkówka, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Do wody dodajemy sól, cukier i przyprawy, czosnek, wsadzamy mięso i zostawiamy w zimnym miejscu na noc. Później wystarczy wyjąć mięso z marynaty, wsadzić do piekarnika z niewielką ilością wody i piec mięso aż zmięknie. Pieczeń można upiec z warzywami.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650