Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryba pieczona z pomidorami rybka-w-pomidorkach.jpg
Ryba pieczona z pomidorami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Ryba pieczona z pomidorami

Rybka dobra na każdą okazję.

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 10 g
  • natka pietruszki, 5 g
  • olej, 10 g
  • pomidor, 100 g
  • ryby, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, wypatroszyć, opłukać, podzielić na porcje, posolić. Część oleju rozmieszać z mąką i papryką — posmarować rybę. Następnie ułożyć rybę w formie, na niej pomidory pokrojone w grube plastry lub kostkę. Posypać drobno pokrojoną natka, polać pozostałym olejem, posolić i zapiec w piekarniku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650