Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kalmary faszerowane ryżem Kalmary faszerowane ryżem.jpg
Kalmary faszerowane ryżem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Kalmary faszerowane ryżem

Jako maniak owoców morza - polecam

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • ryż , 40 g
  • pieczarka, 50 g
  • cebula, 80 g
  • kalmar, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

W osolonej wodzie ugotować kalmary i odcedzić. Ugotować ryż. Cebulę i pieczarki pokroić i dusić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać ryż i drobno pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać, przyprawić do smaku. Farszem nadziewać tuszki kalmarów. Przygotować sos beszamelowy Zalać tuszki sosem i zapiekać w piekarniku przez 10-15min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650