|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Kotlety wieprzowe z poramiInne wydanie zwykłych kotletów.
Składniki:
Sposób przygotowaniaZiemniaki wyszorować i gotować na parze 35 min. Można również ugotować w mundurkach w osolonej wodzie (będą lepsze jak do wody wrzucimy jeszcze zioła prowansalskie i kminek). Mozzarelle zetrzeć na tarce. Pora oczyścić, pokroić w plasterki. Kotlety wieprzowe osuszyć i dobrze natrzeć pieprzem. Na patelni rozgrzać łój i smażyć mięso 5 min z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec do miękkości (30 min) w piekarniku. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i usmażyć pora 5 min na średnim ogniu. Podlać śmietaną i dusić jeszcze 5 min. Doprawić do smaku. Przełożyć na kotlety, posypać startym serem i zapiekać dopóki ser się nie rozpuści. Ziemniaki obrać i podawać z potrawą posypując wcześniej grubo mielonym pieprzem. Wszystko posypać natką pietruszki. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|