Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety wieprzowe z porami CIMG3675.jpg
Kotlety wieprzowe z porami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Kotlety wieprzowe z porami

Inne wydanie zwykłych kotletów.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • pieprz czerwony, 1 szczypta
  • pieprz biały, 1 szczypta
  • mozzarella, 60 g
  • łój wołowy, 50 g
  • śmietana 36%, 22 dag
  • por, 30 dag
  • ziemniak, 45 dag
  • karkówka, 60 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować i gotować na parze 35 min. Można również ugotować w mundurkach w osolonej wodzie (będą lepsze jak do wody wrzucimy jeszcze zioła prowansalskie i kminek). Mozzarelle zetrzeć na tarce. Pora oczyścić, pokroić w plasterki. Kotlety wieprzowe osuszyć i dobrze natrzeć pieprzem. Na patelni rozgrzać łój i smażyć mięso 5 min z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec do miękkości (30 min) w piekarniku. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i usmażyć pora 5 min na średnim ogniu. Podlać śmietaną i dusić jeszcze 5 min. Doprawić do smaku. Przełożyć na kotlety, posypać startym serem i zapiekać dopóki ser się nie rozpuści. Ziemniaki obrać i podawać z potrawą posypując wcześniej grubo mielonym pieprzem. Wszystko posypać natką pietruszki.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650