Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:







Zapisz jako PDF

Udziec barani marynowany wędzony Udziec barani marynowany wędzony.jpg
Udziec barani marynowany wędzony
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Udziec barani marynowany wędzony

Gorąco polecam :)

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • baranina , 9 kg
  •  
Sposób przygotowania

Udźce oczyścić z tłuszczu i zamarynować w taki sam sposób, jak szynkę na surowo. Następnie obsuszać je 3 dni na powietrzu i wędzić tydzień w zimnym dymie, a potem ponownie obsuszać przez 3 dni. Przechowywać w chłodnej, ciemnej, przewiewnej spiżarni lub spichrzu, zakopane w zbożu. Spożywać na zimno lub na gorąco po ugotowaniu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650