Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Potrawka z drobiu z ryżem Potrawka z drobiu z ryżem.jpg
Potrawka z drobiu z ryżem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Potrawka z drobiu z ryżem

Kolejna propozycja drobiu z ryżem

Składniki:
  • pieprz, 2 g
  • mielona papryka, 2 g
  • sól, 2 g
  • natka pietruszki, 2 g
  • olej, 15 g
  • ryż , 50 g
  • cebula, 50 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • drób , 150 g
  •  
Sposób przygotowania

Drób oczyścić, podzielić na części. Pierś i nogi pozostawić d<| przygotowania innej potrawy, np. kotletów panierowanych. Pozostałe części tuszki ugotować z włoszczyzną w osolonej wodzi Mięso wyjąć z wywaru, ostudzić, oddzielić od kości i pokroić w kostkę (skórę pokroić bardzo drobno). Ugotowane warzywa osaczyć, pokroić. Cebulę oczyścić, pokroić w grube plastry i smażyć na tłuszczu — dodać paprykę i krótko podsmażyć. Dodać ryż i smażyć do momentu, gdy zacznie się rumienić. Następnie przełożyć do rondla, dodać pokrojone mięso i warzywa, posypać pieprzem, dokładnie wymieszać, zalać wrzącym wywarem. Ugotować ryż na sypko. Potrawę posypaną zieleniną podawać na gorąco z kefirem, jogurtem lub zsiadłym mlekiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650