Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kurczak po rzymsku Kurczak po rzymsku.jpg
Kurczak po rzymsku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kurczak po rzymsku

Dobrze by było, żeby papryka mielona była ostra

Składniki:
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • wino, 3 łyżk.
  • miód, 2 g
  • tłuszcz, 10 g
  • kurczak, 150 g
  •  
Sposób przygotowania

Kurczaka oczyścić, podzielić na części, natrzeć solą i paprykąObsmażyć mięso w rondlu na rozgrzanym tłuszczu, podlaći dusić ok. 10 min. Odchylić skórę, posmarować mięso miodem,dodać wino i dusić pod przykryciem do miękkości 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650