|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: TrinNnitySzef Kuchni (1150) Salami na spirytusieWażna informacja: należy wędzić 12 dni w zimnym dymie Składniki:
Sposób przygotowaniaWieprzowinę i słoninę pokrajać w drobną kostkę, wołowinę zemleć w maszynce, przyprawy korzenne utłuc i przesiać. Oba rodzaje mięsa i słoninę wymieszać z korzeniami i spirytusem, dobrze wyrobić i nadziać tą masą proste jelita wołowe lub wieprzowe podzielone na odcinki długości 0,5 m. Końce jelita zawiązać, kiełbasy poukładać na stole, nakryć deseczką, obciążyć kamieniem i przetrzymać przez noc w chłodnym pomieszczeniu. Zawiesić w przewiewnym miejscu na 4 dni, aby kiełbasy obeschły i wędzić 12 dni. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|