Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kiełbasa tatarska Kiełbasa tatarska.jpg
Kiełbasa tatarska
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Kiełbasa tatarska

Słoninę można zastąpić twardym tłuszczem baranim.

Składniki:
  • jelito cienkie, 4 szt.
  • czosnek, 10 g
  • kminek, 5 g
  • ziele angielskie ziarnka, 10 g
  • pieprz, 5 g
  • sól spożywcza, 300 g
  • smalec, 1 kg
  • baranina , 9 kg
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować nadzienie jak na kiełbasę rosyjską. Po napełnie­niu — kiełbasy przewiązać, formując kółka. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650