Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kalafior z jajami Kalafior z jajami.jpg
Kalafior z jajami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kalafior z jajami

Fajne połączenie

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • posiekana pietruszka, 2 g
  • mąka , 15 g
  • margaryna, 5 g
  • mleko, 6 dag
  • jajka, 1 szt.
  • kalafior, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kalafior oczyścić, włożyć do wody zakwaszonej łyżką octu, a następnie wyjąć i osaczyć. Zagotować wodę z solą i cukrem, włożyć kalafior i gotować. Przez ten czas zrobić białą zasmażkę rozprowadzić mlekiem, dodać kwasek cytrynowy, sól i przyprawy. Jajo ugotować na twardo, obrać, oddzielić białko od żółtka i po­siekać. Natkę pietruszki drobno pokroić. Kalafior wyjąć z wody, dodać zasmażkę, posypać białkiem, żółtkiem i pietruszką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650