Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Borówki ze śmietaną IND001_043(2).jpg
Borówki ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Borówki ze śmietaną

Najlepsze są świeże

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • śmietana, 0.25 l
  • borówka, 0.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Najstaranniej przebrane borówki wstawić w miseczce kamiennej na godzinę do średnio gorącego piekarnika, ale i nie powinien być za zimny. Należy postawić na niższą kondygnację. Gdy znać, że się borówki upiekły, wyjąć, wysypać na salaterkę, osłodzić mocno mokrym, miałkim cukrem. A gdy wystygnie, wdać ćwiartkę dobrej, młodej, kwaśnej śmietany. Borówki takie mają śliczny kolor. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650