Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sałata po kurpiowsku DSCF0159ss (sałata po kurpiowsku).jpg
Sałata po kurpiowsku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Sałata po kurpiowsku

Z braku cytryny może być kwasek cytrynowy

Składniki:
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • pomidor, 2 szt.
  • sok z cytryny, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 2 łyżk.
  • słonina, 4 dag
  • papryka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Umytą sałatę podzielić na liście i ułożyć w salaterce. Drobno pokrajać słoninę (albo inne mięsko) i smażyć na patelni do lekkiego zarumienienia skwarek, które oddzielić. Odstawić do przestudzenia, ale do ciepłego jeszcze tłuszczu dodać sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Pokroić pomidory na drobniej - wrzucić do sałatki. Paprykę można przypiec ale można też wrzucić surową - pokrojoną na cząstki. Sałatę polać sosem i posypać skwarkami (lub podsmażonym mięskiem). 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650