Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Sałatka ze szpinaku

Bardzo zdrowa

Składniki:
  • szpinak , 1 kg
  • oliwa, 4 g
  • ocet winny , 1 łyżk.
  • przyprawa do zup, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Szpinak przebrać, odcinając korzonki. Wypłukać dokładnie w kilku wodach. Obgotować kilkakrotnie wkładając do dużej ilości wrzącej wody. Odsączyć ostrożnie na sicie lub wyjmować łyżką cedzakową. Rozłożyć na dużym talerzu albo półmisku, gdy wystygnie — polać sosem ukręconym z soli, octu, przyprawy i oliwy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650