Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kasza gryczana prażona kasza gryczna podmażana.JPG
Kasza gryczana prażona
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Kasza gryczana prażona

Z serii zrób to sam.

Składniki:
  • słonina, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 1 l
  • kasza gryczana , 0.5 l
  •  
Sposób przygotowania

W gotującą się wodę wsypać soli, kawał usmażonej słoniny krajanej i na kwartowy gliniany garnek wody wsypać pół kwanty kaszy. Chcąc wypróbować, czy dość wsypano kaszy, trzeba ją wymieszać i włożyć łyżkę. O ile stoi — to dosyć, o ile się przewraca — to dosypać kaszy. Wymieszać, dobrze przykryć i wstawić pod blachę na 2 godziny, wcale do niej nie zaglądając, tylko po godzinie garnek przewrócić do góry dnem. Wydając na stół jeszcze polać słoniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650