Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Gołąbki z kaszy jaglanej IMG_0661.jpg
Gołąbki z kaszy jaglanej
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Gołąbki z kaszy jaglanej

Dla wielbicieli kaszy jaglanej

Składniki:
  • olej, 1 łyżecz.
  • kapusta kiszona, 1 szt.
  • resztki mięsa gotowanego lub pieczonego, 20 dag
  • cebula, 1 szt.
  • kasza jaglana , 2 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować kaszę niezupełnie (1 1 wody i 2 szklanki kaszy). Przyprawić smażoną cebulą i dodać resztki mięsa, pozostałego z poprzednich posiłków. Sparzyć liście .kwaszonej kapusty, ścinając zgrubienia u nasady liścia. Na liść nakładać przyrządzoną kaszę i szczelnie obwinąć. Przygotować garnek z dnem o większej średnicy, włożyć tłuszcz (najlepiej olej), ułożyć gołąbki, podlać wodą (1/2 1) i dusić na wolnym ogniu. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650