Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Szaszłyki grzybowe szaszłyk.jpg
Szaszłyki grzybowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Szaszłyki grzybowe

Sprawdzają się w towarzystwie.

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • pomidor, 5 szt.
  • papryka czerwona, 5 szt.
  • cebula, 4 szt.
  • boczek wędzony, 15 dag
  • papryka, 25 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, odciąć trzony. Boczek pokrajać w większą kostkę (można zastąpić innym mięsem), w ten sam sposób pokrajać paprykę; pomidory i cebulę — w krążki. Na szpilki szaszłykowe nadziać na przemian wszystkie składniki, posypać solą i pieprzem. Szpilki oprzeć końcami na wąskiej blasze do pieczenia i wstawić na kilkanaście minut do bardzo gorącego piekarnika. Ładnie zarumienione podawać z ryżem na sypko, ziemniakami lub pieczywem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650