Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Kotlety z suszonych grzybów

Alternatywa zwykłych kotletów

Składniki:
  • suszony grzyb, 8 szt.
  • mleko 2,0 % , 0.25 l
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 1 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • tłuszcz, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby (bez ogonów) dokładnie umyć, namoczyć na kilka godzin w mielcu i ugotować w mleku, w którym były moczone. Gorące grzyby ułożyć na deseczce i przyłożyć drugą deseczką, by się rozpłaszczyły. Gdy ostygną, osuszyć, posolić, obtoczyć w mące, zanurzyć w rozbitym jajku i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano, z obu stron. Podawać z surówką z jarzyn. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650