Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Kabaczki zasmażane

W ten sam sposób można przyrządzać bakłażany.

Składniki:
  • koperek, 1 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • pomidor, 20 dag
  • mąka , 2 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • śmietana, 0.1 dag
  • kabaczek, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Młode kabaczki opłukać, obrać, pokrajać w grubą kostkę, wlać 3-4 łyż­ki wrzącej wody, ugotować. Miękkie podprawić zasmażką jasnozłotą , osolić, dodać pomidory pokrajane w drobną kosteczkę, śmietanę, koperek i zieloną siekaną pietruszkę. Wszystkie składniki połączyć, pod­grzać silnie, ale nie gotować. Wyłożyć na salaterkę, posypać z wierzchu koperkiem i zieloną pietruszką.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650