|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewlinaSzef Kuchni (880) Dynia z pomidorami i śmietanąGotujemy około 10 minut przed dodaniem śmietany Składniki:
Sposób przygotowaniaPomidory opłukać, pokrajać na kawałki, zalać 1/3 l wrzącej wody, dodać 2 dkg tłuszczu, dusić 10 minut pod przykryciem. Dynię opłukać, obrać ze skóry, wybrać pestki, pokrajać w kostkę, zalać 1/3 l wrzącej wody, ugotować pod przykryciem. Osolić, włożyć przetarte pomidory, zmieszać z mąką, szczyptą cukru, zagotować, połączyć ze śmietaną. Wyłożyć na salaterkę, posypać siekaną zieloną pietruszką. Podawać do ziemniaków i mięsa. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|