Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Dynia z pomidorami i śmietaną

Gotujemy około 10 minut przed dodaniem śmietany

Składniki:
  • dynia, 80 dag
  • pomidor, 25 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • śmietana, 0.1 dag
  • mąka , 2 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Pomidory opłukać, pokrajać na kawałki, zalać 1/3 l wrzącej wody, dodać 2 dkg tłuszczu, dusić 10 minut pod przykryciem. Dynię opłukać, obrać ze skóry, wybrać pestki, pokrajać w kostkę, zalać 1/3 l wrzącej wody, ugotować pod przykryciem. Osolić, włożyć przetarte pomidory, zmieszać z mąką, szczyptą cukru, zagotować, połączyć ze śmietaną. Wyłożyć na salaterkę, posypać siekaną zieloną pietruszką. Po­dawać do ziemniaków i mięsa. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650