Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Botwina ze śmietaną Botwina ze śmietaną.jpg
Botwina ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Botwina ze śmietaną

Najlepiej aby botwina była świeża.

Składniki:
  • koperek, 1 łyżecz.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • botwina, 80 dag
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 0.3 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Botwinę opłukać, osaczyć, poobcinać korzonki, pokrajać w cienkie paseczki, włożyć do rondla, zalać niewielką ilością wrzącej wody, dodać cukier, sól, tłuszcz, troszkę kwasku cytrynowego lub łyżkę octu i dusić około 10 minut. Gdy jest miękka, podprawić mąką, zagotować, wymie­szać ze śmietaną. Wyłożyć na salaterkę, posypać siekaną zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650