Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Buraki ze śmietaną

Buraki można przyrządzać z dodatkiem surowych jabłek star­tych na tarce.

Składniki:
  • burak, 70 dag
  • mąka , 2 dag
  • śmietana, 0.3 l
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • ocet, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Buraki wyszorować szczoteczką, opłukać, ugotować lub upiec w piekar­niku, obrać, zetrzeć na tarce do warzyw o dużych otworach lub prze­puścić przez maszynkę. Buraki osolić, ocukrzyć, dodać mąkę rozmieszaną z 3 łyżkami zimnego wywaru, zagotować. Połączyć ze śmietaną, przy­prawić do smaku octem. Wyłożyć na salaterkę. Podawać jako dodatek do mięs.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650