Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Buraki tarte z jabłkami Buraki tarte z jabłkami.jpg
Buraki tarte z jabłkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Buraki tarte z jabłkami

Buraki młode można przyrządzać bez jabłek.

Składniki:
  • cytryna, 1 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 0.3 l
  • tłuszcz, 1 dag
  • mąka , 2 dag
  • jabłko, 10 dag
  • burak, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Młode, nieduże buraki wyszorować szczoteczką, opłukać, obrać cienko ze skórki, zetrzeć na tarce do warzyw o dużych otworach. Zalać niewiel­ką ilością wrzącej wody, dodać sól, cukier, tłuszcz, ugotować pod przy­kryciem. Gdy są miękkie, dodać mąkę rozmieszaną z 3 łyżkami zimnego wywaru, zagotować, przyprawić do smaku octem. Śmietanę i starte jabłka dodać do buraków. Wszystkie składniki wymieszać. Wyłożyć na salaterkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650