Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Naleśniki śmietankowe naleśniki smietankowe.jpg
Naleśniki śmietankowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Naleśniki śmietankowe

Naleśniki podajemy ciepłe, posypane cukrem pudrem

Składniki:
  • cukier puder, 1.5 łyżk.
  • dżem, 20 dag
  • masło, 5 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • śmietana, 1 szkl.
  • cukier, 7 dag
  • mąka , 15 dag
  • jajka, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną maść, i wymieszać ze śmie­taną i mąką. Białka ubić na pianę i delikatnie połączyć z cia­stem. Na patelni rozgrzewać partiami tłuszcz, nalewać łyżką ciasto i smażyć grube naleśniki. Wysmarować rondel masłem lub margaryną, układać naleśniki jeden na drugim, smarując każdy dżemem. Wstawić na kilkanaście minut do gorącego piekarniki Wyłożyć na półmisek i posypać cukrem pudrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650