Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Racuszki z jabłkami racuszki z jabłkami.jpg
Racuszki z jabłkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Racuszki z jabłkami

Racuszki ułożone na okrągłym półmisku posypać cukrem pudrem. Można również polać je sokiem lub słodkim sosem.

Składniki:
  • cukier puder, 5 dag
  • tłuszcz, 8 dag
  • jabłko, 30 dag
  • drożdże, 1 dag
  • jajka, 2 szt.
  • mleko, 1 szkl.
  • mąka , 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jaja umyć, wybić do naczynia, rozmącić, dodać mleko, mąkę, roztarte z cukrem i mlekiem drożdże, dokładnie mieszać, aż uka­żą się pęcherzyki. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce do ja­rzyn, dodać do ciasta, wymieszać. Na rozgrzany na patelni tłuszcz kłaść łyżką ciasto i smażyć po obydwu stronach na jasnozłoty kolor. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650