Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Galaretka z soku owocowego

Galaretkę można przybrać bitą śmietaną i smażonymi lub świe­żymi owocami.

Składniki:
  • sok owocowy, 1 szkl.
  • żelatyna, 2 dag
  • cukier, 10 dag
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Przegotować 3 szklanki wody, dodać sok lub nektar owocowy, po­słodzić do smaku, dodać kwasek cytrynowy lub sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej iloś­ci ciepłej wody, zagotować, dodać do płynu, wymieszać. Płyn na galaretkę przelać do salaterki lub kompotierek, zastudzić.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650