Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

galaretka żurawinowa galaretka żurawinowa.jpg
galaretka żurawinowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Galaretka żurawinowa

Galaretkę można podać z bitą śmietaną.

Składniki:
  • żelatyna, 3 dag
  • cukier, 20 dag
  • żurawina, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Żurawiny przebrać, dokładnie opłukać na sicie, osaczyć, zalać wrzącą wodą (2 szklanki), zagotować kilka razy, odcedzić, odcisnąć. Żelatynę namoczyć, zalać małą ilością gorącej wody, rozpuścić, zagotować. Do wywaru z żurawin dodać cukier, zagotować, dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Płyn żurawinowy przelać do salaterki lub małych kompotierek, ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650