Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kisiel z jabłek surowych

Kisiel można podawać przybrany bitą śmietaną lub ze słodkim sosem.

Składniki:
  • jabłko, 30 dag
  • cukier, 10 dag
  • cytryna, 0.5 szt.
  • mąka ziemniaczana, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce. Zagotować 2 szklanki we dodać cukier i skórkę otartą z cytryny. Mąkę ziemniaczaną i prowadzić małą ilością zimnej wody, zawiesinę wlać do wrzącej wody, stale mieszając zagotować, dodać starte jabłka i sok z cy­tryny, dokładnie wymieszać. Gorący kisiel wlać do salaterki i ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650