Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kisiel z jabłek

Przed podaniem zimny kisiel można przybrać śmietaną.

Składniki:
  • jabłko, 40 dag
  • cukier, 10 dag
  • mąka ziemniaczana, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka umyć, pokrajać, zalać wodą (2—3 szklanki), rozgotować w rondlu pod przykryciem. Rozgotowane jabłka przetrzeć przez sito lub przecieraczkę, dodać cukier. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić małą ilością zimnej wody, zawiesinę połączyć z przecier z jabłek i dokładnie mieszając zagotować. Kisiel wlać do zwilżonej wodą salaterki lub do kompotierki i ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650