Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Jabłka zapiekane z kremem

Przestudzone jabłka ułożyć na półmisku.

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • jajka, 2 szt.
  • cukier, 5 dag
  • konfitura, 8 dag
  • jabłko, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć wgłębienia wypełnić konfiturą lub dżemem, wstawić do gorącego piekarnika. Jaja umyć, rozbić oddzielając żółtka od cukru ( część cukru zostawić do piany), białka ubić z cukrem na sztywną i wymieszać z żółtkami. Upieczone jabłka wyjąć z piekarnika, obłożyć masą z żółtek i piany, zapiec w piekarniku.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650