Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kompot z jabłek i czerwonych porzeczek

Kompot idealnie gasi pragnienie w letnie popołudnia

Składniki:
  • jabłko, 20 dag
  • porzeczka czerwona, 20 dag
  • cukier, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować 3 szklanki wody z cukrem. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokrajać na cząstki. Porzeczki opłukać w cedzaku pod bieżącą wodą, usunąć szypułki. Owoce wrzuć do wrzącego syropu, zagotować. Ostudzony kompot przelać do salaterki lub kompotierek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650