Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kompot z jabłek, gruszek i śliwek

Delikatny smak i aromat

Składniki:
  • jabłko, 15 dag
  • gruszka, 15 dag
  • śliwka, 15 dag
  • cukier, 10 dag
  • goździki, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować 3 szklanki wody z cukrem i goździkami. Owoce umyć Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne, pokrajać m cząstki. Do wrzącego syropu włożyć gruszki, podgotować, a na­stępnie włożyć jabłka wraz ze śliwkami, zagotować, odstawić Ostudzony kompot przelać do salaterki lub kompotierek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650