Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kminkówka

Kminkówkę można przyrządzić z oleju kminkowego, a mianowicie zagotować cukier z wodą, schłodzić, zmieszać ze spirytusem, olejkiem i przefiltrować.

Składniki:
  • spirytus, 0.5 l
  • woda, 0.25 l
  • cukier, 0.25 kg
  • kminek, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Niezupełnie dojrzałe nasienie kminku opłukać, osaczyć na sicie. Wodę zagotować z cukrem, schłodzić, wymieszać ze spirytusem, wlać do słoja wsypać kminek. Słój zawiązać i pozostawić na 5—6 dni. Po tym okresie zlać wódkę do butelek przez lejek z watą; powinna ona mieć ładny zielonkawy kolor. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650