Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Karmelówka (przepalanka) Karmelówka (przepalanka).jpg
Karmelówka (przepalanka)
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Karmelówka (przepalanka)

Pozostawić co najmniej na 3 dni do przetrawienia się składników i uzyskania właściwego smaku.

Składniki:
  • spirytus, 0.5 l
  • woda, 0.5 l
  • cukier, 1 łyżk.
  • cukier waniliowy, 1 łyżecz.
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Cukier bardzo silnie zrumienić na karmel. Wodę zagotować, rozpuści w niej karmel i cukier waniliowy, dodać szczyptę soli, ostudzić, zmiesza ze spirytusem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650