Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Porterówka

Porterówka zyskuje na smaku przez dłuższe stanie.

Składniki:
  • cukier, 2 łyżecz.
  • spirytus, 0.75 l
  • porter, 0.3 l
  • piwo ciemne, 0.5 l
  •  
Sposób przygotowania

Zmieszać piwo z porterem i rozpuścić w nim cukier. Do powyższej mieszaniny (lecz nie odwrotnie) wlać powoli spirytus mieszając. Pozostawi wódkę na 3—4 dni, aż wytworzony osad całkowicie opadnie na dno i przelać do butelki przez lejek z watą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650