Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kruszon

W ten sam sposób przyrządza się kruszon z innych aromatycznych owoców.

Składniki:
  • woda sodowa, 0.5 l
  • cytryna, 1 szt.
  • pomarańcz, 2 szt.
  • cukier, 20 dag
  • białe wino, 1 l
  •  
Sposób przygotowania

Pomarańcze obrać, oczyścić z białej skórki, pokrajać w plastry, przesypać cukrem, postawić w chłodzie na parę godzin przed sporządzaniem kruszonu. Bezpośrednio przed podaniem włożyć do szklanego dzbana kilka kostek lodu konsumpcyjnego (0.5 dkg na l porcję), wlać wino, wodę so­dową, dodać pomarańcze, przyprawić do smaku cytryną i cukrem. Sma­czny jest z dodatkiem ananasa lub moreli. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650