Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Brukiew oprószana

Podawać jako dodatek do mięsa wieprzowego, baraniego lub wołowego.

Składniki:
  • brukiew, 60 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • mąka , 1 dag
  • przyprawa do zup, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Brukiew wyszorować szczoteczką, opłukać, obrać, pokrajać w drobną kostkę, zalać niedużą ilością wrzącej wody, dodać sól, cukier, tłuszcz (l dkg), przykryć. Gdy się zagotuje odkryć na chwilę, dogotować pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać l kostkę przyprawy do zup rozpuszczoną w 3 łyżkach wywaru z brukwi, oprószyć mąką, wymieszać, zagotować. Dodać topionej słoniny, surowego masła lub innego tłuszczu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650