Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Szpinak z wody Szpinak z wody.jpg
Szpinak z wody
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Szpinak z wody

Podawać jako dodatek do mięsa.

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • bułka tarta , 2 dag
  • masło, 3 dag
  • szpinak , 80 dag
  •  
Sposób przygotowania

Młody, wiosenny szpinak opłukać starannie w dużej ilości wody, odciąć korzonki, zalać osoloną, wrzącą wodą, gotować na silnym ogniu około 10 minut. W czasie gotowania zamieszać. Gdy szpinak jest miękki odce­dzić, osaczyć. Wyłożyć na salaterkę, polać masłem zmieszanym z tartą, zrumienioną bułką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650