Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kalafior Kalafior.jpg
Kalafior
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Kalafior

Podając kalafior jako dodatek do dania podstawowego należy użyć 20 dkg kalafiora na l porcję.

Składniki:
  • cukier, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • bułka tarta , 2 dag
  • masło, 4 dag
  • kalafior, 1.3 kg
  •  
Sposób przygotowania

Kalafior obrać z liści, opłukać, oczyścić, zalać wrzącą wodą, osoloną i lekko ocukrzoną, przykryć. Gdy się zagotuje, odkryć na chwilę, dogotować pod przykryciem. Kalafior gotuje się 20—30 minut. Miękki odcedzić, osaczyć, wyłożyć na salaterkę, polać masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650