Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Budyń z grzybów świeżych

Formę wstawić do naczynią z wodą i gotować ok. 45 min.

  • Sposób przygotowania: na parze
Składniki:
  • świeży grzyb, 50 dag
  • tłuszcz, 3 dag
  • bułka tarta , 3 dag
  • jajka, 4 szt.
  • cebula, 10 dag
  • śmietana, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić i opłukać. Cebulę oczyścić, opłukać, pokrajać. Oczyszczone grzyby małe w całości, duże pokrajane na części udusić na tłuszczu razem z cebulą. Formę budyniową lub rondelek wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Żółtka utrzeć białka ubić na pianę. Grzyby wymieszać z żółtkami, tartą bułką oraz śmietaną i pianą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mase włożyć do formy budyniowej i zamknąć. Budyń można podawać jako samodzielne danie z różnymi sosami i surówką z warzyw, na obiad lub kolację. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650