Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:








Zapisz jako PDF

Zapiekanka z ziemniaków i gotowanej baraniny Zapiekanka z ziemniaków i gotowanej baraniny.jpg
Zapiekanka z ziemniaków i gotowanej baraniny
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Zapiekanka z ziemniaków i gotowanej baraniny

Podawać z ostrą surówką.

Składniki:
  • kwaśna śmietana, 3 dag
  • bułka tarta , 3 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • mleko 2,0 % , 0.25 l
  • ziemniak, 1 kg
  • jajka, 2 szt.
  • czerstwa bułka, 0.5 szt.
  • tymianek, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • chrzan, 1 łyżk.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • baranina , 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Ugotowaną baraninę zemleć w maszynce z namoczoną w wodzie i później odciśniętą bułką i surową cebulą. Do masy dodać sól, pieprz, roztarty ząbek czosnku, łyżkę chrzanu, jajo i wyrobić. Ugotować ziemniaki. Utrzeć pałką z dodatkiem mleka, surowego jaja i przypraw do smaku. Włożyć do formy połowę masy ziemniaczanej, przykryć masą mięsną. Położyć na mięsie pozostałe ziemniaki, wygładzić powierzchnię, posmarować śmietaną i wstawić do zapieczenia. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650