Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety mielone z kapustą Kotlety mielone z kapustą.jpg
Kotlety mielone z kapustą
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Kotlety mielone z kapustą

Proponuje z dodatkiem surówek

Składniki:
  • bułka tarta , 2 dag
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 1 łyżk.
  • jajka, 1 szt.
  • kapusta głowiasta biała , 40 dag
  • mielone mięso, 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkowaną odgotować w małej ilości wody, a kończąc gotowanie — odparować. Cebulę podsmażyć lekko w tłuszczu. Kapustę, cebulę i mielone mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa. Do masy dodać jajo, tartą bułkę, przyprawy do smaku, wyrobić. Masę podzielić na 4 porcje, uformować kotlety, oprószyć tartą bułką i smażyć na rumiany kolor. Podawać z dodatkiem ziemniaków i surówką z marchwi i jabłek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650