Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Fasolka szparagowa ze śmietaną

Podawać jako dodatek do dania zasadniczego lub z jajami i ziemniakami (kaszą krakowską) jako danie podstawowe.

Składniki:
  • fasola szparagowa, 75 dag
  • cebula, 3 dag
  • mąka , 2 dag
  • tłuszcz, 2 dag
  • śmietana, 15 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Fasolkę obrać z włókien, opłukać, pokrajać na małe skośne ka­wałki, zalać dwiema szklankami wrzącej wody, dodać pokrajaną w kostkę cebulę, tłuszcz i gotować na silnym ogniu. Miękką fasolkę osolić, ocukrzyć, podprawić mąką rozmieszaną ze śmietan i z kilkoma łyżkami wywaru pozostałego z gotowania fasolki. Przyprawić kwasem do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650