Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Nerki cielęce saute

Podawać posypane nacią pietruszki, z ziemniakami, sałatką z po­midorów lub ogórkiem kwaszonym albo konserwowym.

Składniki:
  • posiekany koper, 1 łyżk.
  • smalec, 5 dag
  • mąka , 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • nerka cielęca, 4 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Nerki opłukać, usunąć z nich nadmiar tłuszczu, moczyć w zimnej wodzie ok. l godz., dokładnie opłukać, osuszyć i pokrajać na plasterki grubości 5 mm. Osolić, oprószyć mąką i usmażyć z oby­dwu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu, po czym dosmażyć w niższej temperaturze. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650