Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kiszka biała 1 Kiszka biała 1.jpg
Kiszka biała 1
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Kiszka biała 1

jedna z kilku propozycji ten potrawy

Składniki:
  • jelito cienkie, 2 szt.
  • cynamon, 5 g
  • sól spożywcza, 5 g
  • jajka, 7 szt.
  • migdał, 10 szt.
  • cukier, 1 szkl.
  • smalec, 500 g
  • mleko 2,0 % , 1500 ml
  • kasza gryczana , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

W mleku roztopić smalec i ugotować w nim kaszę na wpół miękko, dodać sól, cukier, utłuczone migdały i cynamon. Wbić jaja {po jednym), ciągle mieszając. Masę wymieszać, napełnić nią jelita (nie do pełna, aby nie popękały, gdy kasza napęcznieje). Kiszki ugotować i podsmażyć na smalcu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650