Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zrazy cielęce po węgiersku Zrazy cielęce po węgiersku.jpg
Zrazy cielęce po węgiersku
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Zrazy cielęce po węgiersku

Z papryką mieloną

Składniki:
  • mielona papryka, 1 łyżecz.
  • suszony grzyb, 4 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 3 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • smalec, 4 dag
  • mąka , 1 dag
  • cielęcina , 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, usunąć błony i pokrajać na małe i cienkie plasterki. Osolić i oprószyć mąką bezpośrednio przed smażeniem. Smalec rozgrzać silnie na patelni, dodać paprykę mieloną i obsmażyć zrazy z obydwu stron; przełożyć je do szerokiego rondla, zalać wodą (pół szklanki) i dusić pod przykryciem. Cebulę pokrajać w pla­sterki, usmażyć w pozostałym tłuszczu i dodać do mięsa wraz z przyprawami i namoczonymi w zimnej wodzie grzybami. Dusić mięso do miękkości, uzupełniając stopniowo odparowaną wodę.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650