Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety z fasoli Kotlety z fasoli.jpg
Kotlety z fasoli
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kotlety z fasoli

Podawać z sosem pomidorowym lub surówką z warzyw.

Składniki:
  • smalec, 8 dag
  • koperek, 1 łyżecz.
  • jajka, 2 szt.
  • cebula, 5 dag
  • tłuszcz, 8 dag
  • bułka tarta , 10 dag
  • fasola biała, 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę ugotować, odparować do sucha, przestudzić, zemleć w ma­szynce. Pokrajaną w kostkę cebulę podsmażyć na tłuszczu. Do­dać do fasoli posiekane jaja, cebulę i koperek; wymieszać, przy­prawić do smaku. Formować w tartej bułce owalne kotleciki, smażyć z obu stron. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650