Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Zapiekanka z kaszy krakowskiej ze śliwkami suszonymi

Potrawę podawać polaną śmietaną z cukrem i wanilią lub stopionym masłem.

Składniki:
  • kaszka krakowska, 25 dag
  • białka, 1 szt.
  • tłuszcz, 1 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • suszona śliwka, 15 dag
  • cukier, 27 dag
  • śmietana, 10 dag
  • bułka tarta , 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kaszę krakowską zacieraną ugotować na mleku na sypko. Śliwki umyć, namoczyć, pokrajać wzdłuż w paski. Do przestudzonej kaszy dodać cukier, śmietanę i śliwki; wymieszać. Wyłożyć do przj gotowanej formy lub prodiża, zapiec. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650